Aftaler i SFO

Udendørs:

• Alle børn skal have hensigtsmæssigt tøj på, når de er ude at lege (f.eks. regntøj og gummistøvler i regnvejr).
  • Alle skal have fodtøj på – også i sandkassen. Det gælder OGSÅ om sommeren.
  • Er der mere end 10 børn ude, skal der være en voksen ude sammen med dem.
  • Legetøj fra skuret er kun for børn i SFO.
  • Vores udendørs legetøj låses inde i garagen efter endt brug. Ligeledes skal sandlegetøjet være i de rette udendørs kasser.
  • Børnene rydder selv op efter deres leg.
  • Legetøjet skal behandles med omtanke. Hvis man f.eks. kører ind i hinanden på Moon-car og andre cykler, skal man stå af og overlade den til en anden.
  • Barnet skal have strømper på ved brug af rulleskøjter. Der må ikke tages rulleskøjter frem, når skolegården er våd eller for gruset.
  • Ved brug af cirkusstylter, rulleskøjter og balancecykler skal børnene ALTID have håndleds-, albue- og knæbeskyttere på, som SFO stiller til rådighed. Desuden SKAL der bruges cykelhjelm, og dem med medbringer børnene selv.

Indendørs:

• Børnene bør have indesko på i SFO- lokalet. Fra 1/9 skal børnene som minimum have strømper i SFO. Når så foråret kommer igen, vender vi tilbage til muligheden for bare fødder.
  • Indendørs går vi rundt, løb foregår udendørs eller i hallen. Vi sender børnene til ”afkrudtning” i skolegården, hvis deres indendørsaktivitetsniveau bliver for højt.
  • Leg på trapper og i garderoben er i orden, så længe det ikke er til gene for andre. Dog ikke på brandtrappen.
  • Børnene må max. spille computer ½ time om dagen.
  • Børnene rydder op, inden de går hjem.
  • SFOs legetøj skal blive i vores lokaler
  • Børn må have eget legetøj med i SFO om fredagen på eget ansvar – dog ikke elektronisk/støjende legetøj.

Spisning:

• I vores café tilbyder vi dagligt et let måltid mad, som er stillet an på de dækkede cafeborde.
  • Vi forventer, at børnene overholder alm. bordskik.
  • Børnene skal vaske hænder inden spisning.
  • Efter måltidet skal børnene selv sætte deres service i køkkenet.
  • Vi opfordrer børnene til at hente resterne af deres mad i madpakken, hvis de er mere sultne.
  • Kl. 16 tilbydes et stykke frugt eller rester fra cafèspisningen.
  • Børnene sidder ved bordene i cafeen, og skal som minimum drikke et glas vand – ligeledes forventes det, at børnene tager en smagsprøve af dagens ret.

Andre aftaler:

• Børnene må ringe hjem i begrænset omfanget for at lave legeaftaler til den pågældende dag. Der skal være en voksen tilstede, når opkaldet foretages. Brug de telefonnumre, der er bag på børnenes billeder. Når børn fra 0. – 2. årgang ringer, tilstræber vi, at det ene barns forældre er til stede, således at det kun er et opkald, der skal foretages.
  • Tavlen med børnenes billeder må kun benyttes til beskeder – altså ingen rørperler eller tegninger.
  • Børnene skal sige farvel til en voksen, inden de går hjem. De må kun vende deres eget billede, ikke kammeraters. Vi tilstræber, at barnet selv vender billedet. Forældre må også gerne vende det f.eks. ved tidspres.
  • Mobiltelefoner bruges i SFO-tiden i forhold til de gældende regler på MJS.
  • Kartotekskort ajourføres hver gang, der sker en ændring, f.eks. ved nyt mobilnr.
  • Vi sender gerne børnene hjem eller til bussen efter faste aftaler med forældrene. Forældre bedes kontakte personalet ved ændring af disse sendetider.